The Modern Talking EraThe Modern Talking EraThe Modern Talking EraThe Modern Talking Era
NoutatiArticoleDespre Modern TalkingAlbumeSingle-uriCompilatiiVersuriClasamenteArt Café
DownloadForumGuestbookArhiveLink-uriAbout The Era (despre acest site)Link catre Modern Talking Era

“I have to confess, the Modern Talking story is over now (DB)”
...asa au terminat, dar au inceput cu un mare succes...
  Istoria grupului  
Modern Talking - anii de glorie    Modern Talking poate fi considerat cel mai de succes duo german.
   Anul 1983 reprezinta fara indoiala anul cel mai important pentru formatia Modern Talking. De fapt grupul a luat nastere in luna octombrie a anului urmator, dar iata ce s-a intamplat. In anul amintit mai sus, Thomas Anders a fost solicitat de catre casa de discuri Intersong din Hamburg in a canta versiunea in germana a cantecului "Pick Up The Phone". El a acceptat pentru ca producatorul era bine-cunoscutul Dieter Bohlen. Versiunea in germana nu a avut mare succes la public insa. Au mai continuat sa produca si alte cantece impreuna, pana cand Dieter ii face propunerea sa cante amandoi. Astfel au inregistrat You're My Heart, You're My Soul, poate cel mai de succes hit al lor. Astfel a luat nastere Modern Talking dupa doi ani de colaborare. You're My Heart, You're My Soul a ajuns pe locul unu in vreo 35 de tari. Au continuat si cu alte melodii care au ajuns hit-uri: You Can Win If You Want, Brother Louie (cantec dedicat co-producatorului Louis Rodriguez), Cheri Cheri Lady, Geronimo's Cadillac. Pana in 1987 au inregistrat 6 albume. In acest an cei doi se despart in urma unei certe dintre Dieter si fosta sotie a lui Thomas (Nora), primul nevrand amestecarea ei in Modern Talking. Astfel trupa de succes se desparte in toamna acelui an.

   Thomas Anders pleaca la Los Angeles unde incepe o cariera solo inregistrand 7 albume. Printre piesele de succes se numara si Love Of My Own, Mandy, When Will I See You Again. Dieter Bohlen canta sub titulatura de "Blue System" scotand hituri ca 6 Years, 6 Nights, Magic Simphony, 48 Hours, Love Me On The Rocks, Under My Skin, Love Will Drive Me Crazy s.a.

   Un lucru pe care presa nu-l stia la vremea respectiva este ca cei doi au inceput sa vorbeasca din nou intre ei din 1994, planuind reunirea sub Modern Talking. Astfel in 1997 dupa ultimul album scos de Dieter (Here I Am), deja se zvonea de renasterea trupei Modern Talking, lucru care se intampla cu un an mai tarziu revenind cu albumul Back For Good care s-a vandut intr-un milion de copii in prima saptamana, formandu-si astfel o noua generatie de fani si implinind visul sutelor de mii deja existenti. Albumul cuprinde 11 melodii remixate printre care se numara si piese ca You're My Heart, You're My Soul, Brother Louie, Jet Airliner s.a. Se mai gasesc patru piese noi:   I Will Follow You, Don't Play With My Heart, We Take The Chance, Anything Is Possible, precum si versiunile originale ale You're My Heart, You're My Soul, You Can Win If You Want. Concertul de comeback a intrat in Cartea Recordurilor - s-au adunat peste 400.000 de fani, iar in fata televizoarelor 17 milioane asistau miracolul! Urmeaza albumul Alone in 1999, Year Of The Dragon (2000), America (2001), Victory (2002), Universe (2003) si The Final Album, care vine la putin timp dupa Universe. Totusi, anuntul despre despartirea definitiva il face Dieter la concertul de la Rostock sustinut pe 10 iunie. Anuntul vine prea devreme, casa de discuri fiind nevoita sa anuleze celelalte concerte pentru promovarea albumului Universe, umbrind totodata succesul pe care l-a avut ultima lor piesa - TV Makes The Superstar. Urmatoarea piesa promovata avea sa fie Mistery (inclusa pe acelasi album).

 


Albumul Back For Good

Modern Talking (2003)

   Totul se face in pripa ducandu-ne cu gandul la o despartire din cauza unei alte certi. Totusi ei ne asigura ca totul a pornit de la dorintele fiecaruia de a lucra pe cont propriu, Thomas Anders promitand un album in primavara lui 2004. Totusi exista un mister...am fost obisnuiti cu nenumaratele «poze» in care apareau impreuna zambind, lucru care nu s-a intamplat la concertul de la Rostock sau Berlin, stand relativ departe unul de celalalt. Puteti discuta si formula presupuneri referitoare la cauzele despartirii pe forum.

   In ciuda faptului ca cei doi au ajuns la o rascruce si au decis sa o apuce pe cai diferite, noua, fanilor, ne vor ramane melodiile lor care vor ramane nemuritoare, pentru ca au investit suflet si dragoste atat la creare cat si la interpretare. Acum va trebui sa ne conformam dorintei lor si sa nu fim tristi pentru ca era Modern Talking nu va muri !

Keep Love Alive - Love is all what matters!

<BackSus
Data scrierii articolului: 18 august 2003 | Ultima actualizare: 29 februarie 2004 | Webmaster | Forum: De ce s-au despartit? | About The Era
You are visiting The Modern Talking Era